اصل اول
«آهسته بخورید»
اجازه دهید که این بخش را با چند پرسش شروع کنیم:
- آیا شما لُف لُف (بدون اینکه غذا را ببلعید) غذا می خورید؟
- آیا سریع غذا می خورید؟
- زمانی که با دیگران غذا می خورید، اولین نفری هستید که غذا را تمام می کنید.
- آیا زمانی که در حال انجام کارهایی شبیه تماشای تلویزیون، خواندن کتاب یا کار رایانه هستید غذا می خورید؟
- آیا از سوء هاضمه رنج می برید؟
ما امروزه در دنیا سرعت زندگی می کنیم و سریع غذا خوردن یکی از نشانه های دنیای امروز است. امروزه غذاهای آماده خواهان بیشتری دارد. آن را سریع می خریم و اغلب آنها نیازی به آماده شدن ندارند. به سرعت پاکت را پاره می کنیم، آن را در مایکرویو گذاشته و برای خوردن آماده می کنیم.
زمانی که سریع غذا می خورید، تمایلی به درست جویدن و صحیح غذا خوردن ندارید. این عمل باعث می شود که شما تمایل زیادی به پرخوری پیدا کنید، چرا که فرصت ندارید به سیگنال های بدن تان که به شما اعلام می دارند، «خوردن کافی است» جواب دهید و با نهایت سرعت و با عجله بشقاب غذاهای خود را تمیز می کنید و به سراغ بشقاب دوم می روید، البته بدون آنکه بدون شما نیازی به بشقاب دوم داشته باشد. زمانی که بدن ما نیازی به غذا ندارد وما غذا می خوریم، این مقدار غذا به صورت چربی در بدن ما ذخیره می شود. اما در بدن مکانیسمی وجود دارد که به شما می گوید چه زمان از خوردن دست بکشید. یک سِنسور حساس در معده ی شما وجود دارد که وظیفه اش این است که سیر شدن شما را به مغز اطلاع دهد. حدود 20 دقیقه زمان لازم است تا این سنسور این خبر را به مغز شما بدهد. این یکی از همان دلایلی است که بیان می کند چرا آهسته غذا خوردن مهم است. بنابراین هر قدر فعالیت کمتری بر روی شنیدن پیام هایی که از بدن ما ساطع می شود بکنیم، کمتر فرمان ایست بدنمان را که خوردن غذا را متوقف می کند را خواهیم فهمید.
چهار عمل مهم و کلیدی وجود دارد که شما با انجام آنها به یک روش منظم و درست برای آهسته و درست غذا خوردن خواهید رسید. در هر وعده ی غذایی که می خورید این تکنیک را در انتهای آن وعده ی مورد استفاده قرار دهید. هنگامی که در انتهای هر وعده ی غذایی این روش را انجام دادید، یک سکه در شیشه ی سر و سامان دادن به زندگی تان بیاندازید. با انجام مداوم این کار به موفقیت لازم دست پیدا خواهید کرد.
- در هنگام غذا خوردن، چاقو، قاشق و چنگال را زمین بگذارید و یا اگر با دست غذا می خورید، تا لقمه ی قبلی را کاملاً فرو نداده اید هرگز دست به لقمه ی بعدی نبرید.
- غذا را با دقت بجوید، یعنی هر لقمه را حداقل 21 بار بجوید. به طوری که مدت زمانی که صرف این کار می کنید 20 الی 30 ثانیه طول بکشد.
- هنگام انجام فعالیت های دیگر غذا نخورید، اگر در زمان انجام کاری شروع به خوردن کنید متوجه نمی شوید که چه اندازه غذا خورده اید و سرعت غذا خوردن شما به چه اندازه بوده است. با نشستن بر سر میز و تمرکز بر روی آنچه که می خورید می توانید آهسته خوردن را تمرین کنید.
- سعی کنید آخرین نفری باشید که از سر میز غذا بلند می شود.
از دیگر مزیت های آهسته غذا خوردن این است که وزن خود را کنترل می کنید و همچنین مواد غذایی به خوبی جذب بدن شما می شود.
اگر در هنگام غذا خوردن احساس آرامش کنید، وعده ی غذایی شما تبدیل به فرصتی می شود تا خودتان را از درگیری های روزانه رها کنید و تمدد اعصاب پیدا کنید. در کل، غذا خوردن می تواند یک مهارت جسمی باشد. پس چرا لذتی را که از آهسته غذا خوردن نصیب تان می شود از خود دریغ می کنید؟ به خاطر داشته باشید که شما در حال انجام آزمایشی هستید تا ببینید بدن تان به چه مقدار غذا نیاز دارد. بنابراین اگر بدون در نظر گرفتن زمان به خوردن ادامه دهید در واقع دارید به خودتان آموزش می دهید که چگونه در یک مدت زمان کم غذا خوردن را به پایان برسانید.
با دقت بررسی کنید.
- سرعت غذا خوردن شما در حال حاضر در چه مرحله ای است؟ (10 خیلی سریع، 1 خیلی آهسته)
- این اصول و ابزار چه اندازه برای شما اهمیت دارد؟ (10 خیلی مهم، 1 اصلاً مهم نیست)
شاید بخواهید با تمام دقتی که در این کتاب صورت گرفته، این امتیازات را در یادداشت های روزانه تان ثبت کنید، چرا که هر فرد امتیاز متفاوتی را کسب می کند و این برای من خیلی سخت است که بگویم کدام یک از این اصول و ابزار برای شما مفیدتر و مهمتر است. این مسئله ای است که شما می توانید بر اساس اطلاعاتی که از عادات موجود در درون خود دارید آن را مورد بررسی قرار دهید. زمانی که تمام امتیازات به دست آمده از 9 اصل را در اختیار بگیرید و دریابید که کدام یک از این اصول از درجه ی اهمیت بالاتری برای شما برخوردار است، آن گاه می توانید برای شروع، یکی از این اصول و ابزار را انتخاب کنید و به کار ببندید.
:)
چند اصل دیگر در بخش های آینده
کتاب زندگیت را سر و سامان بده
پیت کوهن
مرضیه احمدی زاده
:: موضوعات مرتبط:
انواع کتاب ,
کتاب مهارت زندگی ,
کتاب پزشکی ,
,
:: برچسبها:
کتاب ,
مهارت زندگی ,
انواع کتاب ,
:: بازدید از این مطلب : 162
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0